Балкан вече няма да разчита на сръбския център Марко Янюшевич. Окончателното решение на треньорския щаб 214-сантиметровият баскетболист научи днес следобед на среща с ръководството на клуба.

Мястото на Янюшевич в отбора ще бъде заето от друг негов сънародник - Мариян Тасич. Той дойде на проби в началото на тази седмица, бе одобрен и подписа договор с клуба до края на сезона. През есента Тасич игра за румънския Краойова, който в момента е 15-ти - предпоследен, в шампионата нва Румъния. Тази седмица се очаква да пристигне разрешението му от румънската федерация. Мариян Тасич е висок 205 см и е роден през 1980 година. Не е типичен тежък център, какъвто търсеше Балкан, тепърва предстои да се види дали наистина е по-добър от освободения Янюшевич.

24-годишният Марко Янюшевич дойде в Балкан непосредствено преди началото на шампионата. В изиграните от него 11 мача той е използван от треньорското ръководство средно по 19.6 минути. В последната среща вчера срещу Спартак Марко започна като титуляр, но след три минути бе сменен и не се появи повече на игралното поле.

В тези 11 мача Янюшевич отбеляза общо 67 точки. В стрелбата си от 2 точки успя при 22 от общо 47 опита, което прави почти 47%. От тройката резултатът му е 4 сполучливи от 19 опита, т.е. 21%. Вкара 11 от изпълнените обощ 15 наказателни удара. Роденият в Бйело поле баскетболист овладя средно по 4.7 борби със зеления екип.