7500 кутии цигари без бандерол иззеха полицаи от ОД МВР-София  при специализирана полицейска операция за противодействие на транспортиране на акцизни стоки без бандерол по автомагистра “Хемус” . Шофьорът на джип “Гранд Чероки”, в който била натоварена стоката, осуетил проверката, но много скоро бил задържан от органите на реда. 

Акцията, в която участвали служители на икономическа полиция, магистрални полицаи и техни колеги от РУ-Правец, била проведена вчера следобед. На автомагистрала “Хемус”, в района на 40-ти км, посока Варна, проверяващите спрели джип “Гранд Чероки”със софийска регистрация, управляван от габровеца Г.Е. /40г./ Първоначално водачът се подчинил на разпореждането, но при приближаване на полицаите изведнъж подкарал бясно возилото като се движел с над 220 км/ч. Магистралните полицаи подгонили джипа като в преследването се включили и техни колеги от РУ-Правец. След десетина  минути преследваният автомобил бил открит на черен път в посока Етрополе, а шофьорът – задържан. Возилото бил натъпкано  със стекове контрабандни цигари.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Стоката без бандерол е иззета от полицейските служители. По случая е  образувано досъдебно производство, съобщава Пресцентърът на МВР.