Концептуалният Aveo RS, Cruze, новият Spark с пет врати и електрическият Volt ще привличат вниманието на щанда на Chevrolet по време на международното автомобилно изложение в Детройт.

Cruze ще започне да се предлага на пазара в САЩ по-късно през тази година, а новото поколение на Aveo ще бъде на разположение на клиентите отвъд океана през следващата. Продажбите на Spark в САЩ ще започнат от 2012 година. В Европа моделът Сruze (вече в продажба) ще бъде последван през тази пролет от Spark, а новата генерация на Aveo се очаква към средата на 2011 година.

Дни преди началото на изложението Chevrolet оповести и новината, че американският щат Мичиган ще се присъедини към Калифорния като ключов премиерен пазар за електрическия Volt.

Миналата седмица Chevrolet и OnStar показаха технология отвъд актуалните в момента акумулатори с първото по рода си работещо приложение за смартфони, което ще даде възможност на собствениците на Volt да бъдат в постоянна връзка и да контролират дистанционно функциите на автомобила и възможностите на системата OnStar.

Концептуалният Aveo RS показва как ще изглежда бъдещият сериен автомобил. Гледката на електриково синьото лаково покритие Boracay Bluе, вдъхновените от мотоциклетната стилистика отделни прожектори на предните и задните светлини, ниската линия на покрива, арките на калниците, големите размери на колелата и гумите, както и оформлението на арматурното табло в стил „двоен кокпит" са ясни знаци за това как ще изглежда следващото поколение на Aveo.

Chevrolet ще достави повече от 100 екземпляра Volt в няколко общини през 2010 година - сред тях и на детройтската компания DTE Energy - като част от мащабна програма за по-нататъшно развитие и популяризиране на електромобилите в рамките на големи паркове. Като част от тази програма ще бъдат изградени 500 обществени зарядни станции за обслужване на живеещи и работещи в общините.