Няма конфликт на интереси при явяването на общинския съветник Марсел Методиев като адвокат на Симеон Колчаков срещу общинска фирма “Родина”. Това е резултатът от проверката на Комисията за установяване конфликт на интереси към общинския съвет, в която влизат Даниела Дойчева – председател, и членове Николай Велков, Виктор Велчев, Радослав Наков и Мария Пеева.
Марсел Методиев е представил становище пред Комисията, че не е получил хонорар като адвокат на Симеон Колчаков – бивш счетоводител на фирма “Родина 75И”. Проверката на Комисията е потвърдила заявеното от общинския съветник.

Припомним, че през 2006 год. Симеон Колчаков и тогавашният управител на “Родина 75И” ЕООД Цанко Цеков, в качеството им на физически лица, сключват договор с банка ЦКБ за отпускане на потребителски кредит в размер на 30 000 лв. С парите те изплащат заплатите на работниците и други задължения на фирмата. Вноските по заема са покривани редовно от предишното ръководство на “Родина”. Внасянето им е преустановено през 2008 год. от новия шеф на дружеството Николай Ненов, според когото заемът е изтеглен неправомерно, тъй като няма решение на ОбС. Тогава банката се обръща към кредитополучателя, в случая Симеон Колчаков, да погаси останалите вноски по кредита, които са в размер на 6 472 лв. Това бе причината бившият счетоводител на дружеството да предяви граждански иск срещу общинската фирма.  На 13 август 2009 год. Районен съд Ботевград се произнесе в полза на ищеца. Правораздавателният орган постанови дружеството да погаси задължението по кредита към ЦКБ. До момента са издължени около 4000 лв. Ръководството погасява задълженията на вноски поради лошото финансово състояние на фирмата. “Родина 75И” дължи над 60 000 лева на НАП и НОИ.