И през тази година Apple ще пусне нова версия на своя свръхпопулярен комуникатор iPhone. Въпросът е в това, как ще се казва iPhone от четвърто поколение, кога ще бъде пуснат и каквище са характеристиките на това устройство?

Този път информация идва не от САЩ, нито от Тайван, а от Южна Корея. По данни на местните средства за масова информация, телефонът на Apple може да получи название iPhone 4G, съобщават от pcworld.bg

При това, някои източници твърдят, че вторият по величина мобилен оператор в Южна Корея, компанията КТ вече е подписала споразумение с Apple за продажбата на новата версия на комуникатора на местния пазар от юни, когато ще се състои и световната премиера на устройството.

Освен това, съобщава се, че iPhone 4G ще има две камери и поддръжка на видеоразговори, както и двойно по-дълго време за автономна работа.

Не е изключено в корейските версии на iPhone 4G да бъде реализирана и поддръжка на мобилна телевизия. Освен всичко друго, КТ планира да предложи тестов модел на комуникатора на корпоративни потребители още през април или май, тоест преди официалния анонс.

Според по-ранни слухове, новият iPhone може да бъде снабден с двуядрен ARM процесор, OLED дисплей и RFID модул.