Почитателите на сензорния телефон на Apple напоследък са затрупани със слухове за ново поколение iPhone, за което се твърди, че вече е разработено и в момента се подготвя за официален анонс.

В Интернет са били забелязани посещения на популярни web сървъри от устройство, определящо се като iPhone 2,1 (което според методите на номерация на Apple означава версия след 3G). Засега всичко е въпрос само на догадки, но не е изключено това да е следващ, по-мощен iPhone, който да бъде представен преди края на годината.

Естествено, предвид този факт неизбежно беше да се появят и концепти, които да покажат визията на дизайнери как би трябвало да изглежда такова устройство.

Този iPhone 4G концепт (името е подвеждащо - устройството няма да поддържа 4G мрежи, а ще е ограничено до HSDPA 3G трафик на данни) демонстрира телефон с дизайн, доста сходен с този на новия Apple MacBook, като същевременно запазва традиционния за iPhone форм-фактор.

Според създателя на концепта предполагаемият iPhone 4G ще разполага с 3.2-мегапикселна камера, GPS навигация, 32GB вградена памет и сменяема батерия (последното ни звучи особено невероятно).