Днес малко преди обяд един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов представи официално новия старши треньор на отбора - румънеца Йоан Андоне.

 Договорът на румънеца ще бъде за година и половина с месечно възнаграждение 25 000 евро, колкото вземаше и предишния наставник на клуба Любослав Пенев.

Йоан Андоне заяви, че една от основните цели пред него ще бъде достигане на групите в най-популярния европейски клубен турнир – Шампионската лига.

„За мен е чест да съм треньор на ЦСКА. Надявам се съвсем скоро големи отбори да идват да играят на нашия стадион. Разбрах за целите на тима и аз съм съгласен с тях и ще се стараем да ги постигнем. Аз съм треньор, който е отговорен към разговори и идеи.

Освен всичко друго, което ще трябва да свършим с идването ми в ЦСКА, като собствена цел си поставям турнира за Шампионската лига. Естествено е за тим от нашата класа да е основен претендент за титлата в шампионата на България. Надявам се именити клубове да дойдат в България, заради ЦСКА”, пожела си новият треньор на „червените".

 

Това е Йоан Андоне


Новият наставник на столичния ЦСКА – Йоан Андоне е роден на 15-и март, 1960-а година в Спаланка, Румъния. Като състезател се подвизава в отбрана, а заеманият от него пост е централен защитник.

За националния отбор на Румъния има 55 участия и 2 попадения. Като мениджър е начело последователно на Спортул, Университатя, Петролул, Фарул, Брашов, Динамо Букурещ, Омония Никозия, Ал Итифак, Ал Ахли и най-голямото му постижение - Клуж, с който спечели купата на страната.