Очаква се още тази година Lamborghini да представи заместника на Murcielago, който е почти 100% сигурно, че ще носи името Jota. Продажбите на суперавтомобила пък трябва да стартират през 2011 г., с предполагаема цена около 350 000 евро.

Италианците обещават, че машината ще може да развива 360км/ч. и, че ще се постараят тя да ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 3 секунди. За тази цел „бикът" е получил изцяло нов 7.0-литров, V12 двигател, с мощност около 700к.с.

Шасито на Lamborghini Jota е почти изцяло карбоново, поради което теглото на автомобила е изключително ниско - под 1 500кг. Освен това, от компанията твърдят, че заместникът на Murcielago ще разполага с отличен коефициент на челно съпротивление.

Благодарение на сайта Worldcarfans, който е публикувал шпионски снимки на автомобила, заснети по време на зимни тестове, можем да добием представа за него, макар той да е със солидна маскировка. Фотосите са направени на тестово трасе в Скандинавия, при температура минус 25 градуса по Целзий.