На извънредната сесия, която се проведе вчера, съветниците подкрепиха предложението на общината за прехвърляне на земята, върху която е изградена съдебната палата, на Министерството на правосъдието. Теренът е с урегулирана площ от 1300 кв.м. и уредени регулационни сметки.
Процедурата по разпоредителната сделка ще се извърши след влизане в сила на Решение на Министерския съвет на Република България за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост на община Ботевград върху недвижим имот – публична държавна собственост, представляващ земя с площ 1010 кв.м и застроената в него сграда – старата съдебна палата.
Кметът Георги Георгиев обясни, че областният управител Красимир Живков е внесъл необходимите документи в Министерството на правосъдието за образуване на отделен урегулиран поземлен имот, в който попада старата сграда на съда. Кметът на общината каза, че очаква положително становище от страна на правосъдното министерство. "В началото на февруари общината трябва да внесе за одобрение проекта, с който кандидатства за преустройство на старата съдебна палата в музей. Изисква се да представим и документ за собственос на сградата", допълни Георги Георгиев.