Основателят и настоящ шеф на Pagani, Хорацио Пагани, разкри информация за новия модел на компанията, който ще замени настоящия Zonda. Дизайнерът с аржентински произход заяви, че, автомобилът ще носи името C9 и ще се появи в Европа към края на 2010-та, като от него ще бъдат произвеждани по 40 екземпляра годишно с очаквана цена около 900 000 евро.

Пагани разкри също, че приемникът на Zonda ще бъде съвършено нов автомобил от гледна точка на концепция, разпределение на масата по оси, използвани материали и динамични характеристики.

Pagani C9 ще получи 3 770 нови части, в сравнение със своя предшественик, включително карбоно-титаниево шаси, специално разработени за модела гуми Pirelli и електроника на компанията Bosch.

Заместникът на Pagani Zonda ще е оборудван с 6.0-литров V12 двигател AMG, с мощност 700к.с. и максимален въртящ момент 1 000Нм., като според Хорацио Пагани автомобилът ще отговаря на действащите стандарти за безопасност и екология в Калифорния, които са едни от най-строгите в САЩ.