Петима от педофилската група, задържана в средата на месеца, остават в ареста. Софийски градски съд гледа мярката при закрити врата.

Припомняме шестима педофили бяха задържани при съвместна операция на служители от ГДБОП, СДВР и прокурори от СРП.

Те откривали жертвите си в български интернет-сайтове за запознанства като се представяли за жени - използвали женски имена (Гергана, Кристина).

Скоро след това контактите се прехвърляли в скайп, където в лични разговори "събеседниците" на децата събирали подробности за живота и интересите им.

След задочното запознанство тийнейджърите са канени на среща, после - на купони в наети луксозни къщи и апартаменти в столицата.

От събраната до момента информация става ясно, че в повечето случаи членовете на групата, ангажирани с набирането на нови момчета, отначало ги заблуждавали, че ги канят на партита с момичета.

Но на купоните момичета все не идвали, а на децата са давани упойващи вещества и алкохол, след което са насилвани сексуално, като актовете били филмирани и използвани за изнудване.

Под претекст, че записите ще бъдат разпространени в интернет и родителите на насилваните ще бъдат информирани, децата са принуждавани да водят и свои съученици и приятели.

На по-големите тийнейджъри, които отдавна били заробени, участниците в групата плащали по 50 лв. за доведено дете от интернет познанство, от приятелския им кръг или техни съученици.