Столични полицаи задържаха група, извършвала кражби на кабели. В такситата, в които задържаните са пътували, е открито голямо количество електрически и телефонни проводници.

6-членна група, специализирала се в кражби на телефонни и електрически проводници, е задържана от служители на столичното Първо РУМВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 6 часа тази сутрин автопатрул, който извършвал обход по локалното платно на "Цариградско шосе", забелязал, че до отворена шахта е спряло такси, а тримата мъже, които се суетели около колата, набързо влезли в нея и потеглили.

Полицаите последвали таксиметровия автомобил и малко по-късно го спрели. Те установили самоличността на 30-годишния шофьор и двамата пътници - на 26 и 23-годишна възраст.

Тъй като от известно време в района често били получавани сигнали за "атаки" на улични шахти, проверяващите веднага докладвали в оперативната дежурна част на управлението.

Последвали светкавични заградителни действия, в които се включили техни колеги от авто и пеши патрул.

Десетина минути по-късно в ж.к. "Яворов" било засечено и спряно друго такси, управлявано от 42-годишен мъж. С него пътувал 26-годишен мъж.

Багажникът и задната седалка на автомобила били натъпкани с кабели. Отново таксито било паркирано до отворена шахта, а до нея служителите на реда забелязали и задържали 18-годишен.
При последвалото претърсване полицаите се натъкнали и на купчина от проводници, стоварена в близките храсти.

Шестимата са криминално проявени, част от групата са гастрольори, които пребивават на територията на столицата без адресна регистрация.

По първоначални данни количеството на откраднатите кабели е близо тон. Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.