На 20 и 27 януари 2010г. дирекция „Бюро по труда” – Ботевград стартира обучение по информационни и комуникационни технологии по Проект „Ш@нс за реализация на младежите в България” по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.
В обучението са включени 40 безработни девойки и младежи на възраст до 29-години от общини Ботевград, Етрополе и Правец, както следва:
- от Община Ботевград - 20 младежи;
- от Община Етрополе - 8 младежи;
- от Община Правец - 12 младежи.
Продължителността на курса е 25 учебни дни.
Обучението се извършва в компютърните зали на ПГТМ „Христо Ботев” – Ботевград, всеки работен ден.
За пътуващите от общини Етрополе и Правец, поради съществуващия неудобен публичен транспорт, дирекция „Бюро по труда” – Ботевград е организирала специален превоз.

Наред с това най-късно до пролетта на 2010г. Агенцията по заетостта ще стартира по същия проект и чуждоезиковото обучение. До този момент 28 млади хора са заявили в дирекция "Бюро по труда", че желаят да се включат в обучение по чужди езици. Те се разпределят, както следва:
- от община Ботевград - 20 безработни млади хора;
- от община Етрополе - 5 безработни млади хора;
- от община Правец - 3 безработни млади хора.
Разпределението им съобразно предпочитанията е:
- за английски език - 25 безработни кандидати;
- за немски език - 3 безработни кандидати.
На този етап няма изразени желания за обучение по други езици.

Обученията по двата компонента са напълно безплатни за одобрените кандидати, като допълнително за всеки учебен ден се изплаща стипендия, а за пътуващите от другите населени места от региона ще се заплащат и транспортни разноски. Разходите се поемат от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.
 
Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград уведомява и други желаещи млади хора на посочената възраст, че от 1 февруари т.г. е в ход втората сесия по набиране на кандидати за обучение по информационни и комуникационни технологии и чуждоезиково обучение. Същите могат да се обръщат за подаване на документи в дирекцията в Ботевград или във филиалите й в Етрополе и Правец.
 
За повече информация: в дирекцията в Ботевград или на „горещия” й телефон: 0723 / 60-164, както и в нейния сайт: bt.botevgrad.com.