Работодатели и работници на две фирми са подали писмени декларации по Постановление №44 на Министерски съвет за изплащане на компенсации при установено непълно работно време. Това са „Медикет” АД – Етрополе, и „Клигъл Холц” – Литакаво. Това стана ясно на днешното заседание на Съвета за сътрудничество към Бюро по труда - Ботевград. Членовете разгледаха документите на фирмите и извършиха оценка чрез точкуване по метод и скала, утвърдени от Министерски съвет 

Фирма „Медикет” получи 65 точки от възможните 70. Тя кандидатства за изплащане на компенсации в размер на 18 204 лева на 38  работници или 35 на сто от списъчния й персонал.
50 точки получи немската фирма, която се занимава с дървопреработваща дейност в Литаково. 13 работници или 100% от списъчния й пероснал са преминали на непълно работно време. „Клигъл Холц” кандидатства за изплащане на компенсации в размер на 6 200 лева.

Протоколът от класирането и документите на фирмите ще бъдат изпратени в Областната комисия по заетостта, която ще извърши класиране на областно ниво. Ако местните фирми бъдат утвърдени, работниците им ще получат компенсациите за срок от четири месеца.