На 30 януари Mинистърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев посети болницата в Пирдоп. Към делегацията се присъединиха областния управител на Софийска област Красимир Живков, Мария Кунина – зам. областен управител и д-р Ваклинов от НЗОК.
Те бяха посрещнати от прокуриста на МБАЛ д-р Динчев и заедно с придружаващите ги експерти направиха пълен оглед на отделенията, за да се запознаят лично с материално-техническата база на лечебното заведение.
След огледа министър Нанев проведе среща с представители на местната власт и обществеността на града във връзка с реформите в болничната помощ и бъдещето на МБАЛ - Пирдоп.
Проблемите на болницата, поставени от кмета на Пирдоп Антоанета Илиева по време на работна среща между Министър-председателя на Р. България Бойко Борисов, министри, областни управители и кметове от Софийска област, станаха повод за посещението на министъра. Той разсея опасенията на хората, че болницата в Пирдоп ще бъде закрита, които отдавна създават напрежение в града и в съседните общини, чието население обслужва МБАЛ. 
От експозето на министър Нанев стана ясно, че това не отговаря на действителната ситуация и че лечебното заведение няма да бъде закрито. Преструктурирането на болниците е необходимо; само чрез него могат да се осигурят качествени здравни услуги за хората и пълен достъп до тях, обясни още д-р Нанев. В заключение той каза, че поради спецификата на района и заради стратегическото си значение, МБАЛ-Пирдоп ще получи отсрочка от 6 месеца, за да изпълни новите изисквания за сключване на договор с НЗОК.