Кметът Иван Гавалюгов е запознал новия министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с проблема при финансирането на проекта за подмяна на централния водопроводен пръстен в Ботевград. Срещата се състояла през миналата седмица. 


„Визитата ми бе опознавателна. Останах удовлетворен от срещата, поне от декларирането намерение от страна на министър Аврамова за пълно съдействие по проблема със спряното финансиране. Остава това нейно намерение да се реализира в съвсем близко бъдеще. Не очаквам незабавно решаване на проблема. Разбирам, че тя е нов министър и тепърва ще се запознава с текущото състояние на министерството”, коментира кметът.


На днешния брифинг с местните медии Иван Гавалюгов съобщи, че е изпратил и официално писмо до министър Аврамова, в което я запознава подробно със ситуацията около проекта за подмяна на водопроводния пръстен в Ботевград.   


Кметът Гавалюгов съобщи още, че изпълнителят е поел ангажимент пред него, че при осигурено финансиране ще може до края на годината да завърши един доста по-голям етап от подмяната на тръбите.