Четирима сутеньори бяха осъдени за отвличане и склоняване към проституция на 22-годишно момиче, съобщиха днес от Окръжния съд в Сливен.

Ефективно наказание от по 5 години и половина получават Марин Папазов (40 г.), Асен Атанасов (39 г.), Чавдар Асенов (30 г.).
Съучастникът им Николай Георгиев (41 г.) получи присъда от 2 г. и 6 месеца лишаване от свобода, съобщи Sliveninfo.com.

Бандата отвлякла проститутката Тана К. на 27 август м.г. От известно време тя се предлагала на подбалканския път край разклона за сливенското село Гавраилово. Предложението за похищението било на Марин Папазов.

Останалите трима извършили отвличането. Пристигнали с лека кола, единият шофирал, другите били натъпкани в багажника.

Шофьорът се престорил на клиент, договорил цената с проститутката и заедно се скрили в близките лозя. Тогава от багажника изскочили съучастниците му, запушили устата на момичето и потеглили към Русе.

В крайдунавския град те продали жертвата си за 1000 лева на пенсионер, който държал хотел. Тана била предлагана с още няколко момичета на клиенти в хотела. Извадила късмет, защото я пожелал клиент от Холандия.

Чужденецът дал мобилния си телефон и Тана се обадила в полицията. Така капанът около бандата сводници щракнал. В операцията се включили криминалистите от няколко областни градове.

Сутеньорите признали вината си и затова били съдени по съкратеното производство. Те трябва да платят 25 000 лева обезщетение на жертвата си. Присъдите им могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок.