Дни преди мобилния конгрес, на който очакваме по-продължителна среща с новия HTC Smart, успяхме да прекараме няколко минути в неговата компания и ще се опитаме да споделим малко снимки и впечатления.

Устройството е първото на компанията, което не използва мобилна операционна система, а залага на платформата BREW на Qualcomm.

Телефонът има стилен дизайн, подобен на този в HTC Touch2, а добрата изработка оставя усещане за по-скъпо устройство - HTC нарича Smart "смартфон за масите" и ще го предлага на ниска цена, която ще се движи някъде под тази на двата бюджетни модела на компанията (Tattoo и Touch2).

Интуитивният интерфейс използва познатите елементи на Sense и предвид по-ниския клас на телефона и по-слабия процесор, беше изненадващо бърз.

Тъй като устройството, което изпробвахме, е прототип, работата на софтуера невинаги беше такава, каквато очаквахме, но това ще се промени, когато се появи в продажба през пролетта. Сензорният дисплей (2.8" с QVGA резолюция) също се оказа изненадващо чувствителен на допир.

Припомняме, че освен възможност за интуитивно управление, компанията е осигурила и възможност за работа с различни онлайн социални мрежи и бърза комуникация чрез SMS или електронна поща.

Сред останалите характеристики са процесор с работна честота 300 MHz, 256 MB ROM и 256 MB RAM памет, 3G възможности, 3,5 мм аудиоизход и 3МР камера с фиксиран фокус и светкавица, която може да се ползва и като фенерче.