Покрай еуфорията и надпреварата на производителите на телефони за дял от пазара на устройства със сензорни екрани HTC представи по време на CTIA Wireless смартфон с обикновен дисплей и QWERTY клавиатура, предаде mobilebulgaria.com

Той използва Windows Mobile 6.1 Standard и работи с процесор на Qualcomm с тактова честота 528 MHz. Вградената памет е 256 MB ROM и 128 MB RAM, разширителният слот поддържа microSDHC карти, а камерата е с резолюция 2 МР.Освен това телефонът разполага с BLuetooth 2.0+EDR, WiFi, aGPS приемник и е съвместим с HSDPA мобилни мрежи.

Смартфонът ще има 2 версии - едната с честоти за работа в Северна Америка, а другата с честоти, подходящи за Европа и Азия. В Щатите телефонът ще се нарича S522, а на Стария континент - Snap.

С този модел HTC пуска и за първи път новата си разработка за сортиране и филтриране на електронна поща - Inner Circle. С нейна помощ можете да създадете списък с предпочитани контакти и имейл адреси, които ще се появяват винаги най-отгоре в пощенската ви кутия. Продажбите на HTC Snap започват още през това тримесечие.