Продължават регулярните полицейски операции на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

И тази нощ СДВР извърши проверки на нощни заведения, сборища на криминално проявени и на наркозависими, междублокови и училищни пространства.

В хода на операцията, е установена и задържана 31-годишна ботевградчанка, която проституирала в района на училище, за което криминалистите са получили предварителен сигнал.

В нощно питейно заведение служителите на реда проверили 20 жени - две от тях румънска и украинска гражданки, които се забавлявали в компанията на четирима клиенти.
Оказало се, че украинката пребивавала незаконно у нас и е отведена в Трето РУМВР за изясняване на случая, като е уведомен и началникът на  група в сектор "Миграция"- СДВР.

В друго заведение били установени 7 криминално проявени, както и 20-годишен посетител, който е от Несебър и пребивавал в столицата без адресна регистрация.

По Закона за движение по пътищата са съставени 14 акта за неправилно паркиране, други два - акт за алкохол и за непредставена шофьорска книжка, наложени са 3 глоби по фиш.
Принудително са репатрирани 3 автомобила, 2 от тях от територията на Студентски град и 1 от централната градска част.

Установявани са лица от криминалния контингент и обявени за общодържавно издирване, сводници и проституиращи, наркодилъри, както и на такива, пребиваващи в София без адресна регистрация.

В рамките на последните две нощни проверки униформените следяха за режима на работа в питейните заведения, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим, както и за наличието на непълнолетни без придружител след 22.00 часа.