В най-скоро и Ботевград ще има своя официално регистриран клуб по автомобилизъм. Необходимите за регистрацията му документи вече са подадени. Самата регистрация се очаква да бъде публикувана в Държавен вестник преди свикването на Общото събрание на БФАС.

Учредителите на новия клуб са Семко Семков, Генади Илиев, Светослав Емилов Василев, Мирослав Иванов, Георги Гетов, Боян Гетов, Цветан Миков, Светослав Кънев Василев и Иванчо Велев.

За появата на такъв клуб се заговори малко след края на първата половина от миналото първенство в планинското изкачване. „Така ще бъдем там със собствен клубен лиценз и собствен глас – категоричен е Георги Гетов , който е първият председател на новия клуб. – Практически в града има доста състезатели в различни автомобилни и мотоциклетни дисциплини, но винаги сме били разединени, всеки е карал за различни други клубове от страната. Допреди три-четири годиние имало и ботевградски автомобилен клуб, но се е затрил. Като начало членуващите състезатели са 10. Ще бъде представени и в класическите първенства, така и в оф-роуда.”

За повече информация посетете сайта getov.botevgrad.com. Именно там непосредствено след регистрацията  ще бъдат обявени целите на куба, неговите структури, условията за членство, както и начините на управление. Клубът е отворен за пилоти от цялата страна, които споделят нашите идеи, казва в заключение Георги Гетов.