Министърът на здравеопазването Божидар Нанев не е декларирал дяловото участие на съпругата си в частни лаборатория и болница във Варна. Това сочат заключенията на Сметната палата за несъответствие в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности. Бившият министър-председател Сергей Станишев пък не е посочил в документа доходи в размер на 18 000 лева от друга стопанска дейност.

Бившият кандидат за български еврокомисар - Румяна Желева, не е декларирала доходи на съпруга й в размер на 15 000 лева. В декларацията пред Сметната палата на евродепутатът от БСП и бивш външен министър Ивайло Калфин не са посочени доходи, възлизащи на близо 10 500 лева.

При проверката на финансовата институция има несъотвествие и в подадената информация от заместник-председателя на парламента Лъчезар Иванов. Депутатът от ГЕРБ не е декларирал доходи в размер на близо 100 000 лева. Сметната палата е установила разминаване и в документите на началника на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова. Тя не е декларирала, че притежава 3 ниви и 740 кв. м. поземлен имот.