Алексей Петров е продукт на СДС, не толкова на БСП, заяви в интервю за предаването „Пропаганда" на Дарик лидерът на „Атака" Волен Сидеров. „Иван Костов трябва да отговаря на какво основание го е произвел като офицер от службите по време на синьото управление. Алексей Петров има политически амбиции не от вчера", посочи още лидерът на „Атака", добавяйки че целта на задържания тази седмица Петров е била да „прескочи в голямата политика", имитирайки кариерата на Бойко Борисов. Волен Сидеров заяви още, че лидерът на РЗС Яне Янев трябва да бъде разследван заради връзките му с Алексей Петров и Антон Петров-Хамстера.  

Ето какво още каза за Дарик Волен Сидеров:

Ако имате предвид тези арести, които бяха направени през последните дни, аз не виждам как това може да бъде лична разправия, тъй като става дума за голяма група, йерархична структура, която се е занимавала с политически престъпления, трафик на хора, проституция, рекет. Колкото до въпроса кой е Алексей петров?! Мисля, че на този въпрос трябва да отговорят преди всичко Иван Костов, Атанас Атанасов и Емануил Йорданов. По времето на управлението на кабинета „Костов" детската мечта на Петров от мутра да се превърне в ченге се случва. Той получава карта на офицер от службите именно с протекцията на Костов и тогавашния вътрешен министър Емануил Йорданов. Алексей Петров е такъв продукт, какъвто е сега, на СДС, не толкова на БСП. В периода 1997-2001 година Алексей Петров беше много близък със седесарските управляващи кръгове. Доколкото имам данни Петров беше спазарил своята позиция срещу обещанието да не разкрива някои от далаверите на Костов.

Как правите връзката между Алексей Петрови и Яне Янев при положение, че беше намекнато, че това може да бъде инженерен проект на БСП?

Това, което Алексей Петров създаде в ДАНС, беше направено с идеята да обслужва лично Станишев, срещу неговите вътрешнопартийни и външни врагове. Може да се каже, че Петров „успа" Станишев, за да може да си върши тази работа, за която е арестуван. Яне Янев, ако видим как се е развивал през годините - РЗС участва в евроизборите през 2007 година. Тогава партията взе 9000 гласа. През 2009 година внезапно тази партия взе 200 хиляди гласа с една невероятно мощна медийна кампания, струваща много пари. Един от задържаните по „Наглите" Хамстера, който е дясната ръка на Алексей Петров, лично е организирал събирането на гласове на Яне Янев в Старозагорско и Сливенско - купуване на ромски гласове, рекет и наемане на хора, които да го правят. За всичкото това има данни. Според мен и ДАНС, и прокуратурата трябва да се заемат, за да се развенчае най-после легендата за бореца срещу корупция Янев. Яне Янев трябва да бъде разследвам за тези връзки с Алексей Петров, с Хамстера, парите, с които направи кампанията.