Комисията за контрол на ДАНС ще повика директора на ГД "Борба с организираната престъпност" и заместник-главен секретар на МВР Станимир Флоров заради разработка срещу Алексей Петров от преди назначаването му в ДАНС. Това съобщи ротационният председател на комисията Волен Сидеров след заседанието й.

По думите на Сидеров на следващото заседание Флоров трябва да разкаже на членовете на комисията за груповото дело, в което има данни и за Петров. Председателят на комисията уточни, че не знаят какво е имало в разработката. Тя обаче е стояла близо две години в прокуратурата между 2008 г. и 2010 г., добави Сидеров.

Служителят, който е проверявал Петров за издаване на документ за допускане до работа с класифицирани данни, Владимир Писанчев е получил информация за разработката, но не е успял да стигне до нея, защото е била във военната прокуратура, посочи Сидеров. Той добави, че за разработката е информиран Петко Сертов, но не е реагирал.              

Нямаме начин да кажем дали липсва или не нещо в работното дело на Алексей Петров, това може да каже само председателят на ДАНС, ще изпратим запитване до него, каза Сидеров в отговор на въпрос на репортер на БТА. Завчера Петров заяви в съда, че липсва информация в работното му дело. Не може всяко едно изказване на Алексей Петров от съдебната зала да става повод за движение по институциите, каза Сидеров.

Председателят на комисията заяви, че ще предложи промяна в правилника на Народното събрание, за да могат заседанията й да бъдат открити.