Преди броени минути на пресконференция Тайгър Уудс отправи публично извинение към семейството, приятелите и феновете си. Той определи поведението си за егоистично и безотговорно като заяви, че дълбоко съжалява за болката, която е нанесъл на близките си.

По време на пресконференцията в залата присъстваха близо 40 души, сред които бе и майката на известния голф играч. По време на емоционалното изказване се забеляза отсъствието на жена му.

34-годишният спортист говори за първи път пред публика откакто се случиха скандалите в личният му живот през ноември миналата година.

"Не бях верен, имах афери и мамех. Това, което направих е неприемливо", каза Уудс в изявлението си.

"Нараних жена си, майка си, децата си, семейството на жена ми, приятелите ми, фондацията ми и всичките си фенове по света, които ми се възхищаваха. "

Тайгър Уудс бе постъпил в рехабилитационен център за секс маниаци, където трябваше да прекара 6 седмици. Лечебното заведение е едно от най-добрите в Америка и се намира в Мисисипи.

"Беше трудно да призная, че имам нужда от помощ, но го направих. От края на декември до началото на февруари за 45 дни се подложих на терапия, през която получих насоки за проблемите, пред които съм изправен. Имам да извървя дълъг път, но вече направих първите стъпки в правилната посока.", заяви още той.