На поредния безпрецедентен и скандален случай се очаква да станем свидетели през пролетния полусезон. Шампионатът в Източната Б група може да завърши без изпадащи. Причината е, че дивизията ще остане само с 14 отбора, след като Родопа е пред отказване. Седмица преди подновяването на първенството тимът от Смолян не води никаква подготовка, а играчите, които имат оферти, безпрепятствено си взимат бележки и стават свободни агенти. Любопитното е, че през есента на Изток се отказа Локомотив Стара Загора.

Участието на Родопа през есента също беше съпроводено с доста проблеми, като треньорът Ангел Караиванов в движение събираше играчите. Родопа приключи с 5 точки от 14 мача на последно място.

"По наредба изпадат два отбора. Единият е Локомотив Стара Загора, който вече се отказа от участие, ако Родопа се откаже, те ще са другият", лаконично коментира пред "Тема Спорт" секретарят на Спортно-техническата комисия към БФС Веселин Маркович.

Така, ако Източна Б група остане с 14 отбора и без изпадащи, може да се заформи уникална тото пролет с уреждане на мачове и точни резултати.

Все пак не е изключено да има един изпадащ, като всичко ще зависи от това кои отбори ще изпаднат от А група и кой ще загуби баража за влизане в елита.

В същото време Западната Б група ще бъде с 15 отбора, след като Белите орли се отказаха от участие. Така там пък ще има един изпадащ.

Един по един като круши започнаха да капят отборите и в третия ешелон. Вчера се отказа Хасково, който участва в Югоизточната В група.