В първия мач от започналия днес в Ботевград турнир от А група при юношите старша възраст Балкан загуби безславно от Сити Юнивърсити с 69-73. Всички от Балкан браха голям срам пред своя публика. Защото през цялата среща, въпреки че бе оспорвана до самия й край и премина при няколко смени на водачеството, момчетата от тима от Правец играха по-правилно и победиха абсолютно заслужено. Треньорът на Сити Юнивърсити Иван Коцев вземаше по-верните решения от своя колега начело на Балкан, който пък се предоверяваше излишно на някои играчи и накрая те го подведоха.

54 секунди преди края при равен резултат - 69-69 Мартин Вутов изстреля топката твърде прибързано и неточно, вместо да комбинира с останал сам свой съотборник. В ответната атака най-добрият за Сити в тази среща - плеймейкърът Иван Владимиров, вкара кош и фаул и тимът от Правец поведе с 3 точки. В оставащите до края 15 секунди домакините не само не можаха да намерят начин да стрелят, но се стигна и до треньорска грешка - в игра бе пуснат играч, който вече бе излязъл за 5 фаула. Това  недоглеждане бе наказано с техническо нарушение и мачът свърши - 73-69 за Сити Юнивърсити и голям резил за играчи и треньор на домакините.


Споменатият вече Иван Владимиров от тима на Сити Юнивърсити, който е ботевградчанин и игра за Балкан в шампионата на дублиращите, е с коефициент 30, образуван от отбелязаните 23 точки и по 5 борби, асистентции и отнети топки. С 20 точки е Тодор Колев, с 15 - Виктор Златанов.


За Балкан Иван Руньов е с 18 точки, Мартин Вутов има 17, Велисав Иванов е с 13.