Щеше да ти е по-лесно, ако го познаваше повече, нали? С времето човек разбира определени (малки, но съществени) неща за другия.

Любимият му цвят, например, е сив, а не зелен, както мислеше в началото. Никак не си пада по дрехи по тялото, а слипове не носи от 6-годишна възраст. Всъщност, не му пука как е облечен, а материалните неща не му носят особено голямо удоволствие.

С времето си даваш сметка също, че това, което харесваш, не винаги е онова, което той харесва. Даже – в повечето случаи е обратното.

С две думи: иделният подарък за него не би трябвало да... е за теб. В подобни моменти от живота Му е нужно просто да преглътнеш егоизма си и да се опиташ да мислиш като него, независимо колко добре го познаваш... Или не го познаваш.

Впрочем почти няма мъже, които да не се радват на игри. Вероятно има нещо вярно в това, че си остават деца завинаги?

В този смисъл смятам, че няма да сгрешите много, ако му подарите...футболна топка, например. Изненадайте го с някаква приятна "джаджа" за компютъра. Нека бъдат две. Всичко в този дух ще му достави удоволствие. Проверено е!

Мъжете, колкото и да отричат, също обичат да бъдат изненадвани. Даже повече от нас. Даже се радват повече (може би защото остават деца завинаги). Направете му щуро и цветно пожелание за рожден ден. Поздравете го по радиото. Защо не?

Напишете му нестандартна картичка. Бъдете златната му рибка и изпълнете няколко негови желания. Или поне обещайте, че ще ги изпълните (винаги върши работа). Ако ви поиска секс, не му отказвайте. Кажете: по-късно (също върши работа).

Изобщо и както винаги: подарете му емоция и малко бягство от сивото ежедневие. Това, което безспорно харесвам в мъжете е, че умеят да ценят НЯКОИ усилия. И понякога.

Гаджето ви остаря с още една година, а никак не му личи. Не ли яко?