За часове криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършителка на тежко криминално престъпление.

На 40-годишната жена е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часa заради убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Столичните криминалисти започнаха разследването веднага след сигнал за тежкия инцидент в кв. "Орландовци", получен вчера минути след полунощ. 33-годишен мъж бе ранен смъртоносно и почина на път за болницата.

Тогава на мястото бе извършен оглед, бяха разпитани и две жени, които твърдяха, че раненият - техен познат, е потърсил помощ в дома им и с кола го отвели в болницата.

В хода на оперативните действия криминалистите установили, че една от жените и починалият мъж живеели на семейни начала. Това наложило повторен разпит с дамата, при който били засечени противоречия в показанията.

Те били индикирани и при теста с детектора на лъжата, проведен в Института по психология - МВР. Когато жената разбрала, че е разкрита, тя направила пълни самопризнания за извършеното престъпление.

Станало ясно, че двамата след солидна употреба на алкохол се скарали, а при последвалия сблъсък жената грабнала ножа и нанесла смъртоносните удари. Ножът и кърпата, в който той бил увит, са открити при повторно претърсване в кофа за боклук.

Със санкция на СГП на жената е наложено 72-часово задържане. Работата по документирането на престъпното деяние продължава.