4-годишно момиче от габровското село Велковци е в болница с комоцио след домашно насилие.

Вчера около 13 часа след получен сигнал от Центъра за спешна помощ е било установено, че детето е пострадало при побой, нанесен му от 29-годишен мъж. Той живее на семейни начала с майката на момичето. Мъжът набил детето, подразнен от факта, че се е изцапало и е разхвърляло стаята, в която било оставено. Малко след побоя откарал детето в Спешния център, тъй като на едната му ръка забелязал оток. Момичето е настанено в Габровската болница с комоцио, няма опасност за живота му. Мъжът е задържан за 24 часа.

По информация на Дарик момиченцето е било настанено за около шест месеца в Дом за медико-социални грижи за деца в Габрово. Преди година майката го е взела и заживели заедно. Момиченцето е ходело на детска градина и е било гледано сравнително добре. Мъжът, набил детето, няколко пъти е посягал и на майката.

Директорът на местната социална служба Радостина Братованова съобщи за Дарик, че момиченцето и майката ще бъдат настанени в звеното "Майка и бебе". Това ще стане най-вероятно в понеделник, когато детето ще бъде изписано от болницата. Двете ще останат в звеното до намиране на трайно решение на проблема. Обсъждат се няколко варианта: връщане на момиченцето на биологичния му баща в Горна Оряховица, настаняване в Дом за деца от 3 до 7 години, какъвто на територията на региона няма, или намиране на самостоятелно жилище за майката и детето, до което няма достъп сегашният приятел на жената, от когото тя е бременна.