Кметът на община Брегово Милчо Лалов обяви бедствено положение в общината поради високите води на река Тимок. „Остават 20 см, за да прелее река Тимок над защитната дига", сигнализра Лалов. В съобщение по местната радиоточка се приканва населението на община Брегово да помогне при затварянето на появилите се пробойни в защитната дига на р.Тимок.

Областният управител на Видин Пламен Стефанов, заедно с част от членовете на Кризисния щаб се отправи незабавно към Брегово, за да помогне на място. Стефанов каза за БТА, че е информиран от кмета на Брегово за ситуацията и за обявеното бедствено положение в града.  

По-рано днес стана ясно, че дворните места на 15 къщи и 5000 дка земеделска земя в Брегово са залети, след като р.Тимок покачи нивото си, съобщи кметът на града Милчо Лалов. Доброволци успяха вчера да затворят пробойна в междинната дига на река Тимок в близост до града, но водата заля земеделски терени и градския стадион.

Живеещите в крайните къщи на Брегово са започнали да евакуират животните от дворовете, поради непрекъснато покачващото си ниво на водата. „Местните жители не помнят такова ниво на река Тимок от 80-те години", уточни Лалов.

Нивото на река Дунав при Видин достигна 795 см, като от сутринта се е покачило с 13 см, съобщиха от пристанище Видин. Очакванията са до вечерта Дунав да достигне ниво от 8 м.