Благоевградски полицаи задържаха пиян водач след кратко преследване. Към 23.50 ч. в събота на ул. „Христо Татарчев" полицай подал сигнал „Стоп" на лек автомобил БМВ. Колата обаче профучала край униформения служител и едва не го блъснала. Автомобилът преминал на червен светофар на кръстовището между улиците "Владо Черноземски" и "Васил Левски" и продължил по ул. „Тодор Александров". Гонката приключила на кръстовището с ул. „Петър Зографски", където БМВ-то се блъснало в паркиран автомобил.

Шофьорът излязъл от колата и започнал да бяга. Минути по-късно полицаите задържали 27-годишния Орхан Арнаудов от с. Абланица, който е служител в община Хаджидимово. При задържането му Арнаудов оказал яростна съпротива и отправял обидни квалификации и заплахи срещу служителите на реда. При проверка с дрегер е установена концентрация от 2,02 промила алкохол. Взета му е и кръвна проба.

Орхан Арнаудов е задържан в Първо районно управление на МВР - Благоевград с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.