От BenQ съобщават, че пускат на пазара своя първи монитор с диагонал на екрана 27 инча. Моделът M2700HD е с Full HD и съотношение на страните 16:9, като поддържа динамично контрастно съотношение 50 000:1 и яркост от 400 кд/м². Освен това новият дисплей на компанията е оборудван също с вградени 10-ватови високоговорители и дистанционно управление.

M2700HD е снабден също с технологията за подобряване на изображението Senseye Human Vision, която оптимизира основните параметри на картината като яркостта, контраста, цветовите оттенъци и наситеността, като настройва възпроизвеждането на цветовете и съобразно избраните режими на работа - стандартен (за офис работа и Интернет), видео (за гледане на DVD филми и телевизионни програми), игра, фото, sRGB (за максимално точно цветовъзпроизвеждане в съответствие със споменатия стандарт) и еко (за икономия на енергия).

Освен това 27-инчовия M2700HD монитор е оборудван със солиден комплект интерфейси, включително два аудио входа и аудио изход, два HDMI 1.3 порта, компонентен и композитен видео вход, SPDIF конектор, както и аналогови и цифрови интерфейси за връзка с РС.

Очаква се най-големият досега монитор на BenQ да се появи по пазарите през март на препоръчителна крайна цена от около $400. За по точна информация относно наличността и цената у нас може да се пита при официалните търговски партньори за марката в страната - Контракс, Мост и Поликомп.