Напоследък в Интернет пространството изтече информация, че Apple планират да пуснат конзола, с която да конкурират Microsoft, Sony и Nintendo. Анализаторите в гейминг индустрията коментираха, че след като компанията има 3 устройства, на които може да се играе: iPhone, iPod Touch и iPad, не е логично да пускат ново.

Въпреки това се появиха и поддръжници, които вярват, че Стив Джобс е напълно способен да реализира тази идея. А именно да създаде конзола, предназначена само и единствено за игра, която да се конкурира с Xbox 360, PS 3 и Nintendo Wii.

"Смятам, че Apple до известна степен могат да бъдат сериозен конкурент на останалите компании в гейм индустрията. Единствената разлика е, че Стив Джобс и сие няма да създадат отдел, който да се занимава със софтуера за конзолата, а ще наемат външна компания. Това до известна степен може да се окаже доста сполучливо начинание за тях.", коментира анализаторът Майкъл Пачтър.

Пачтър е сигурен, че Apple ще пуснат нова конзола, поради големия успех пожънат от техните устройства до момента. Самият iPod пък успя да докаже, че софтуера продава хардуера на пазара на технологиите.