51-годишен мъж от Хасково, който е заподозрян в убийството на майка си е задържан в столицата и е преместен в хасковския арест, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 21 декември миналата година в хасковското управление е получен сигнал от съседи на 71-годишната Д.И., че не са виждали жената от дълго време.

Оперативната група, която пристигналата на посочения адрес, открила в дома тялото на възрастната стопанка. Констатирано е, че смъртта е настъпила вследствие на многобройни травми по главата и торса. Установени са счупвания на ребра, дясна ръка и китка, получени най-вероятно докато тя се опитвала да се защити.

Според лекарите, смъртта е настъпила около 20 дни преди намирането на тялото.

При разследването е изяснено, че жената живеела със сина си, който системно я подлагал на физически и психически тормоз. На няколко пъти тя постъпвала в болница след побои, причинени от него. Самият той е настаняван неведнъж в местния психодиспансер заради проявите на силна агресия.

Ден след като е открита убитата жена, криминалисти обявиха сина за общодържавно издирване. Няколко месеца той успявал да се укрие от органите на реда, но в понеделник, при полицейска проверка на територията на Трето столично РУМВР търсеният мъж е задържан.

Изяснено е, че е пребивавал в София без да работи, като живеел в изоставен  фургон. По-късно е отведен до мястото и от временния му подслон са иззети веществени доказателства.

И.И. е преместен в ОДМВР-Хасково. Разпитан е пред съдия, пред когото признал за извършеното престъпление.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура - Хасково