Koenigsegg ще представи на автомобилния салон в Женева новия модел Agera, което на шведски означава „действие". Автомобилът е изграден на основата на преработеното шаси на CCX. Новият модел обаче е с доста по-усилена структура на каросерията. Самата тя, както повелява традицията на марката, е изпълнена от карбон.

Двигателят е 4,7-литров V-образен 8-цилиндров. Той е куплиран със секвенциална предавателна кутия с възможност за превключване на предавките от волана. Максималната мощност на мотора е 910 к.с., а максималният въртящ момент е 1100 Нм. Тези данни, съчетани с ниската маса в размер на 1290 кг, карат автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 сек. Максималната му скорост е по-висока от 390 км/ч.
Салонът обаче е напълно различен от всичко, показвано досега от Koenigsegg.

Приборите на предния панел са изцяло цифрови. Там откриваме и мултифункционален дисплей, на който според настройките шофьорът ще може да следи скоростта или пък да извади секундомер, който ще изчислява времето му на пистата, както и датчици за странично ускорение и претоварване. На централната конзола ще открием дисплей със сензорно управление, с чиято помощ ще можем да настройваме бордовата електроника.
В Женева ще имаме възможността да видим предсерийния модел, тъй като тестовете на автомобила още не са приключили напълно и ще отнемат още близо шест месеца.

Компанията Michelin е разработила специални високоскоростни гуми за Agera.
Цената все още не е обявена. Последните модели от марката струват около милион евро, но този вероятно ще е по-евтин, тъй като шведите възнамеряват да произвеждат от него между 16 и 20 бройки годишно, а това за Koenigsegg си е почти масов автомобил.