Звездата на английския национален отбор Уейн Рууни разкритикува съотборниците си, които през последните месеци се замесиха в секс скандали и развалиха атмосферата в отбора.

Рууни подчерта, че играчите в националния отбор на Англия трябва да са за пример за всички останали - и най-вече за подрастващото поколение.

Тимът на Фабио Капело бе разтърсен от скандали през последния месец. Първоначално стана ясно, че Джон Тери е спал многократно с жената на най-добрия си приятел Уейн Бридж. След избухването на скандала Бридж не иска да погледне Тери, като дори отказа да се здрависа с него преди мача между Челси и Манчестър Сити.
Двамата са играчи на националния отбор и все още не е ясно как ще играят заедно, след като Бридж на няколко пъти заяви, че не иска Тери да му се мярка пред очите.

Оказа се, че Ашли Коул също кръшка на съпругата си Черил и скандалът продължава да тресе Острова.

Уейн Рууни, около когото няма никакви скандали, заяви пред британския в. Гардиън, че футболистите в националния отбор трябва да са за пример. Рууни може би е най-подходящият човек, който да застане зад тези думи, тъй-като той е щастливо женен и изглежда концентриран изцяло върху футбола. Това го и прави най-добрият нападател във Великобритания, който е способен да вкара гол отвсякъде.

„Много ни е трудно на нас, футболистите. Ние сме обществени личности, независимо дали ни харесва, или не. След като всички погледи са насочени към нас, трябва добре да осъзнаваме това и да се държим прилично, поне заради децата”, заяви Рууни.

„Преди да дойда в Манчестър Юнайтед ходех по нощни клубове, но сега ми се случва много рядко. Сам взех това решение, то идва и с годините. Сега си стоя вкъщи и ми е много добре. Наслаждавам се на живота със съпругата ми. Прекарвам у дома свободното си време и, както се вижда, ми се отразява много добре”, заявява Рууни.

Явно режимът в Манчестър е много затегнат или там са се събрали все домошари, тъй като другата звезда на отбора, Митко Бербатов, изповядва абсолютно същата идеология. И може би тъкмо на това се дължи успехът на момчетата на сър Алекс. Те са звезди на терена, а не в дискотеките и жълтите хроники на вестниците.