В центъра на Козлодуй е бил нападнат офис на нотариус. Офисът се е намирал в близост до сградата на съда, а инцидентът е станал вчера около 20.30 часа.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Крадците са разиграли истински екшън, за да отклонят вниманието на полицията и да не бъдат заловени.

Нападателите първо са изхвърлили през прозореца метална каса, принадлежала на нотариуса. Обезвреден е бил автомобил на СОТ след като са му били спукани гумите.

Паралелно с това друга група от нападателите е подала сигнал за инцидент в другия край на града, за да отвлече вниманието на охраняващите.

Въпреки това полицаите са задържали петима души. Арестувани са двамата нападатели на офиса. Единият е от Бяла Слатина Георги С., а другият е известен като Огнян Парашмангела, който вече е бил съпричастен с обири в Пловдив.

Друг от задържаните е студент 4 курс в Варненския свободен университет и изучава специалност Противодействие на престъпността. Може би това лице осъществява практически действия, коментира Цветан Цветанов.

При задържането двамата са оказали съпротива, при което един от нападателите е прострелян в ръката. На мястото са задържани специални средства за разбиване на офиси, маски, оръжие.

Министър Цветанов уточни, че това е една от т.нар групи поставени под контрол и наблюдение, които често гастролират в страната.