Жител на врачанското село Мало Пещене е задържан за 24 часа заради извършено от него физическо насилие над четиригодишния син на жената, с която живее на семейни начала, информира БНР.

Сигналът, че 32-годишният Ивайло Ц. е нанесъл побой на детето, е подаден от кметския наместник в селото.

При проверка от полицейски служители и инспектори от отдел "Закрила на детето" във Враца е установено, че мъжът нанасял побой на детето през последните два месеца.

Последният побой станал на 27 февруари, признала майката на детето пред проверяващите.

Според разказа й вторият баща наказал момчето, защото не можело "да брои до 10". То било принудено да коленичи върху капачки от бирени шишета и да прекара така часове.

Кметският наместник Цветана Петрова разказа, че малкият Д.К. се оплакал пред хора от селото за жестокото наказание.

Петрова допълни, че е виждала детето и със синини по лицето, което я накарало да подаде сигнала до полицията.

Установено е, че по тялото и лицето на момчето има следи от насилие, а по коленете му-кръгли червени белези, допълват от полицията.   

След проверката детето е настанено в дома за деца, лишени от родителски грижи, в Борован и е поставено под полицейска закрила, допълват от ОД на МВР-Враца.

От регионалната дирекция "Социално подпомагане" съобщиха, че в рамките на 10 дни инспекторите от отдел "Закрила на детето" ще трябва да преценят дали то може да се върне в семейството или ще остане в социалната институция.