Великотърновският окръжен съд измени мярката за неотклонение на една от задържаните данъчни служителки - Ценка Георгиева, от „задържане под стража" в „домашен арест". Искането за промяна на мярката в по-лека е направено заради влошено психично и здравословно състояние, обясняват от Съдебната палата. Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Великотърновски апелативен съд.

Делото в Окръжен съд по искане за промяна на мярката на другата задържана за данъчни злоупотреби служителка на НАП-Велико Търново Валентина Елкенева, бе прекратено поради обстоятелството, че молба на нейния защитник е адресирана до наблюдаващия  прокурор. Съдът прекратява производството и изпраща молбата на адвоката на Окръжна прокуратура за произнасяне.

На 19 февруари Апелативният съд наложи на двете данъчни служителки постоянни мерки „задържане под стража". Третият задържан данъчен Николай Николов бе пуснат под домашен арест. Обвиненията срещу тях са за организиране на престъпна група за източване на ДДС чрез свързани фирми на семейството на великотърновския бизнесмен Младен Милков. Той също бе арестуван при специализирана полицейска акция на 17 февруари, но по-късно бе пуснат под домашен арест заради самоубийството на неговата съпруга в следствения арест. 42-годишната Анелия Милкова също бе обвинена за източване на ДДС в особено големи размери. След като Апелативният съд потвърди постоянната й мярка „задържане под стража" Милкова се обеси в килията си.