Още през 2007 година в парламентарната комисия за борба с корупцията са били подадени сигнали, свързани с работата на Националната агенция по приходите, включително и с работата на бившия й изпълнителен директор Мария Мургина, както и сигнали за работата на данъчни служители. Информацията потвърди в предаването „Денят” на Дарик председателят на Комисията за борба с корупцията към Народното събрание Бойко Великов. Той уточни, че сред сигналите е имало и такива за източване на ДДС не само в НАП, но и в териториалните дирекции. По някои от тях са констатирани и нарушения в териториалните дирекции в Бургас и Силистра. По думите му тези сигнали са били предмет на парламентарен контрол и на обсъждания в Комисията по борба с корупцията. Бойко Великов отбеляза, че след като са били констатирани тези нарушения Комисията се е обърнала към министъра на финансите и към Върховната касационна прокуратура, за да се вземат съответните мерки. Ето какво още каза Бойко Великов във връзка с измамите с източване на ДДС:

„Има един много обстоен доклад, който беше подготвен от временна анкетна комисия, в който бяха направени сериозни препоръки, както на изпълнителната власт, така и към промени в законодателството. На базата на това комисията за борба с корупцията се ангажира и проведе парламентарен контрол и в началото на 2007, и през 2008 година, като настояваше пред агенцията да се предприемат съответните мерки – законови и подзаконови нормативни актове.

През декември миналата година Бойко Великов е подписал писма до прокуратурата във връзка с някои сигнали по отношение на НАП. Той се надява в кратко време комисията да получи отговори, но според него по някои от сигналите има отказ да се образуват предварителни производства, но има и такива, по които са образувани производства.

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Бойко Великов съобщи още, че до този момент в комисията не е постъпвало искане за изслушване по скандала „Мургина” на финансовия министър Пламен Орешарски.