Днес в последния мач от 17 кръг на Западната Б група зелено-белите надиграха водача във временното класиране Банско 1951 на собствния му стадион "Свети Петър", но изпуснаха нещастно трите точки. Всичко това стана достояние за любителите на футбола от цялата страна, тъй като мачът бе излъчван пряко по телевизия Ринг БГ.

Една минута преди края на редовното време балканци водеха с 1-0 и вероятно вече се виждаха победители. Грешка в центъра на отбраната им обаче позволи на домакините да стигнат до равенството  - влезлият като резерва Вайс Кьосов бе допуснат на ударна позиция и простреля от упор вратара на Балкан Стоян Симеонов.

 Преди това Балкан откри в 74-та минута. Центрирана топка от дясното крило на Станимир Иванов мина покрай блокирания централен нападател Иван Редовски, стигна до Петър Лаков, който с удар с левия крак мушна коженото кълбо между краката на вратаря Аршинков.

Дербито на Западния втори ешелон изобилстваше от интересни моменти, за което освен играчите немалък дял имаше и главният рефер Цветан Георгиев. В средата на първото полувреме той не даде чиста дузпа за Балкан за очевадна игра с ръка в наказателното поле на Димитър Петков в 21-та минута. Девет минути по-късно удар с глава на Владислав Златинов тупна близо до голлинията, но не и зад нея. Съдията не посочи центъра и това негово решение бе оспорвано от домакините.  Домакините удариха две греди чрез Петьо Динков, много повече и по-чисти обаче бяха  положенията, които създадоха зелено-белите, но не успяха да реализират нито едно от тях.

В самото начало на второто полувреме домакините останаха с човек по-малко, тъй като за втори жълт картон играта напусна Миленов. Почти веднага Кано Коцев пусна в игра лидера Мариян Христов, който още повече затвърди игровото превъзходство на Балкан. Така до гола в полза на Балкан се стгина съвсем логично. За разлика от този за домакините, който бе подарък за тях от невнимателната защита на Балкан.

Две минути преди изравнителния гол за втори жълт картон бе изгонен и Цветелин Ралчовски от Балкан, а след попадението за втори път жълтия цвят видя и Радослав Филипов, като по този начин Балкан завърши с 9 души.