Сняг вали в девет области в страната - Благоевград, Смолян, Хасково, Пазарджик, Пловдив, Кюстендил, Кърджали, Бургас - в района на Малко Търново и София.

Поради обилен снеговалеж и усложнена пътна обстановка, в цялата Смолянска област всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира за повишено внимание на пътя и спазване на ограниченията.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са предимно сухи с изключение на местата с превалявания от сняг, съобщиха от МВР.

Забранено е преминаването на товарни превозни средства с товар над 10 тона през прохода Шипка до 30 март.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", пътя Батак-Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Кърджали - Ардино.

От МВР посочват, че всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, когато преминават през прохода Рожен, Пампорово, Печинско и Превала.

Поради обилен снеговалеж и усложнена пътна обстановка, през прохода Слънчев бряг - Обзор всички автомобили да се движат с вериги.

Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлинския проход поради свлачище и между селата Арковна и Партизани поради ремонт на водосток.

Всички полети на Летище София са по разписание. Пистата е почистена, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.
Има няколко закъснения от по 10-15 минути, но това е в рамките на нормалното.

С 40-минутно закъснение се движат автобусите между Перник и София. Причината не се дължи на снега, а на традиционното задръстване в понеделник сутрин по Главен път Е-79 в посока към столицата. Шосето е чисто и се опесъчава. До 8,45ч. има забрана за движение на ТИР-ове по трасето.

Движението на градския транспорт в София е нормално при зимни условия, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Затруднения има в района на ж.к. Младост - по бул."Ал. Малинов".

Затруднения има и по линия 41 заради катастрофа в района на с. Волуяк. По останалите линии на градския транспорт движението е с 10-минутно закъснение от разписанието.

Фирмите, почистващи столицата, обработват пътните платна на улиците на масовия градски транспорт, съобщи Столична община.

Заради снеговалежа има затруднение на движението по бул. "Гоце Делчев", пл. "Сточна гара", бул. "България", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Н. Мушанов", бул. "Възкресение", бул. "Акад. Гешов", бул. "Ломско шосе", бул."Никола Петков", ул."Сливница", бул. "Тодор Александров", Телевизионната кула, Околовръстният път и бул."Цариградско шосе".