В утрешния полуфинал за Купата на България Балкан ще остане и без Любомир Лилов. Както стана ясно о време, шансовете на Данчо Бозов да играе срещу Рилски спортист не са много големи. Получената днес контузия на Любо в мача с Черноморец  се оказа доста сериозна. След мача баскетболистът бе консултиран от лекаря на Лукойл Академик д-р Белев.  

Според специалиста се налага спешна оперативна намеса, която трябва да бъвде извършена по най-бързия начин. Именно с тази цел веднага след срещата бе откаран в Ботевград и утре ще отиде в препоръчаната от д-р Белев клиника.

Неприятната контузия Любо Лилов получи по време на третата четвъртина. При борба под коша той бе ударен лошо в областта на дясното око от играча на Черноморец Саралийски. Последвалата реакция на Любо бе страшна - той падна на пода, като дясната страна на лицето му се обля в кръв,  и в продължение на повече от минута просто крещеше от болка. След медицинския преглед се оказа, чме е разкъсан не само десният клепач, но е засегнато и окото.