Новата версия на пакета приложения Office 2010 ще бъде представена пред българска аудитория на "Дни на Майкрософт 2010" в края март.

Очаква се Office 2010 да влезе в масово производство през април, а продажбите на пакета да започнат през юни, но тази информация все още не е потвърдена официално от Microsoft.

Наред с очаквания офис пакет, компанията ще покаже и новите версии на Visual Studio 2010, Team Foundation Server 2010, .NET Framework 4 и SQL Server 2008 R2 и SharePoint 2010, съобщиха от Microsoft България.

Записалите се за участие в "дните" ще могат да посетят над 50 технически лекции на водещи световни и български експерти. Конференцията ще се проведе  на 30 и 31 март в кино „Арена Младост”, а регистрацията продължава и в момента.

Освен специализирани сесии за ИТ експерти, събитието ще предложи и паралелни събития от интерес за бизнеса и държавните институции. Ще бъде обособена и зона за дискусии с експерти. Предвидена е и зона за представяне на успешни технологични казуси.

Първото от общо четирите паралелни събития ще бъде посветено на темата „Електронно правителство с технологиите на Microsoft”. Електронното здравеопазване е друга актуална тема, която ще бъде разисквана по време на "Дни на Майкрософт 2010". За ангажираните във финансовата сфера е предвидена сесия „Бизнес решения в банковия сектор”.