Американският гигант Microsoft разкри, че ще започне да произвежда нов модел мобилни телефони Kin, които ще работят с Windows и ще се специализират в работата със социални мрежи, предаде АФП.

Телефоните Kin One и Kin Two, които ще имат тъчскрийн и слайдаут клавиатури, ще се произвеждат от японската компания Sharp и ще се продават в САЩ от телекомуникационния оператор Verizon Wireless. Телефоните ще могат да се закупят във Великобритания, Германия, Италия и Испания от магазините на Vodafone. Социалните мрежи са основата на тези телефони, пише БГНЕС.

С партньорите ни работим усърдно, за да създадем невероятно мобилно изживяване за социалното поколение, работим за телефон, с който ще бъде лесно да споделяш моментите от живота си, заяви Роби Бах, директор на отдела за забавление и устройства на Microsoft. “Правим Kin за хората, които живеят, за да бъдат свързани в мрежата, за да споделят, за да изразяват чувствата си на семействата и приятелите си“, допълни той. Новият модел на американския софтуерен гигант ще може да работи със социалните програми Facebook, MySpace и Twitter.