Млад мъж е загинал в катастрофа, а друг е с опасност за живота, след като пиян шофьор изгубил управление над автомобила си. Инцидентът е станал на пътя от с. Конаре за град Гурково. 23-годишният шофьор от Николаево се е движил с висока скорост и е изгубил управление над автомобила си. Колата преминала в насрещното движение и се преобърнала няколко пъти.

Возещият се на задната седалка 24-годишен младеж от Николаево изхвръкнал от колата и загинал на място. Другият пътник е бил транспортиран в болницата в Стара Загора. Той е с фрактура на крака и разкъсни рани на главата и гърба, има опасност за живота му. Водачът и третият пътник са без наранявания. Шофьорът е карал автомобила с 1,34 промила алкохол.

През първите два месеца на годината пътните полицаи в Старозагорско са заловили 145 водачи да шофират след употреба на алкохол. 20 от тях са причинили катастрофи.

4-годишно момиченце е загинала при пътен инцидент в Чирпан. Лек автомобил "Пежо 406", управляван от неправоспособен 46-годишен мъж, при разминаване с "ВАЗ" с прикачено ремарке, блъснал внезапно излязлото зад "ВАЗ"-а на пътното платно момиченце. Детето е загинало на място, а водачът е задържан за 24 часа, той не е употребил алкохол.

През първите два месеца на годината в Старозагорска област са заловени 187  неправоспособни водачи, а за 2009 година техният брой е 1831.