Почивка на море, почивка на планина. Почивка от работа, почивка от децата. Почивка от партньора, почивка от секса. Почивка от самата любов.

Понякога наистина имаме нужда да зарежем всичко и да живеем известно време просто на автопилот. Да не мислим, да не се чудим какво става, какво ще стане или как да го накараме въобще да се случи.

Да си "проветрим" главите, да направим основно пролетно почистване на паметта и чувствата си. Ще останете изненадани, ако знаете от колко малко чувства имаме нужда понякога. Колко малко би ни било достатъчно, за да поживеем поне за известно време неангажирани, необвързани, несериозни и изцяло отпуснати. Бъдете непукисти, поне за малко, поне за няколко дена. Починете си дори от себе си, от постоянното съревновнование между нуждите и желанията ви, от константното гонене на мечтите.

Починете си от мислите, от логиката и последователността на действията.

Медитирайте, ако намерите подходящата за вас медитация.

Оставете любовта настрана, нека и тя си почине малко от вас.

Кой знае, може след един подобен релакс от всичко в битието и небитието да забравите как се случват най-дразнещите неща, да изгубите формулата за перфектния скандал – всепомитащ и опустошаващ. Може да намерите нов начин на обичане и да се научите да практикувате различен вид любов.

Кой знае.

А сега просто затворете очи и оставете всяко чувство, всеки спомен и мисъл, така ревниво пазени от съзнанието ви, да се изплъзнат навън и завинаги да изчезнат в небитието.

Починете си.