В Горско стопанство - Ботевград ще раздават безплатно фиданки – кедър, чинар и явор, на жителите на общините Правец и Ботевград. Раздаването на дръвчета ще започне на 6-ти април. На тази дата  официално стартира Седмицата на гората. Тази година инициативата ще премине под мотото “Гората утре – наша грижа днес”. Откриването на Седмицата на гората ще се състои в Пловдив.

“Горското стопанство предвижда различни прояви през Седмицата на гората. Заедно с Ротари клуб – Ботевград ще засадим фиданки в паркови пространства на града. Служители на Горското стопанство и Общината ще залесяват заедно в района на Стубеля. Предвиждаме и засаждане на фиданки в детските градини и училищата в Ботевград и Правец”, съобщи Веселин Нинов, директор на Горското. Той информира, че през този сезон ще бъдат извършено залесяване на 33 декара горски площи, пострадали от ледолома през 2007 год. За целта е извършена подготовка на почвата. Дървесните видове, които ще бъдат засадени, са: бук, дъб, цер, смърч, бял и черен бор.
“В момента също се извършва инвентаризация на площите, пострадали от ледолома. През есента ще започне подготовка на почвата за залесяване. Идеята ни е чрез проект по европейска програма да осигурим средства за залесяване. Процедурите са тежки, но са възможни за изпълнение”, каза пред наш репортер Веселин Нинов.