Ако вече притежавате телефон iPhone и сте си купили всичките ви необходими програми за него, и смятате, че сега след като се снабдите и с iPad ще можете да прехвърлите всичко на него, или пък евентуално да го купите на същата цена, сте се объркали много.

Програмистите този път са решили, че едно приложение за новият iPad не може да струва толкова малко, и именно по тази причина цялото им сдружение обмисля да качи цените къде 2, къде 3, къде 5 пъти отгоре на цените, които сте платили на програма за iPhone...

Нека разгледаме едно най-обикновено приложение за iPhone - Flight Control HD, което струва 0.99 цента ( всъщност тази цена е характерна за повечето програми за Apple-ските телефони). Същото това "удоволствие" за iPad струва 4.99 долара, което показва завишаване на цената на едно и също нещо с 500%.

Нещо повече, тъй като това е съвсем нов продукт (таблет), който е "изключително" актуален в момента, цените ще варират всеки ден. Какво реално означава това? На база на търсенето ще бъде формирана цената на съответното приложение.

По тази причина анализатори съветват, ако видите програмата, която искате на що годе прилична цена, да я купите, преди тя да бъде завишена ненужно.